Lekker eten. Genieten. Goed leven. Daar draait het om.
Ben jij ook zo iemand die graag eet? Maar wel een gezond lijf wil en niet wil aankomen? Dan is dit een boek voor jou! Pascale inspireert als geen ander met haar eenvoudige, aantrekkelijke recepten. Haar boeken worden steeds mooier, zijn telkens anders en toch heel herkenbaar. Met de uitdagende titel Ik eet zo graag brengt ze een statement: gezond eten is lekker. Het betekent ook graag eten, zelfs veel eten en volop genieten. In de kookfilosofie van Pascale gaat het niet om wat je niet mag eten. Het gaat om graag eten en kunnen uitpakken met mooie lekkere gerechten die iedereen verrassen en die bovendien een plezier zijn om klaar te maken. Maximaal resultaat met weinig werk. Bij Pascale vind je geen lange ingrediëntenlijsten.
Dit heerlijke boek boordevol heerlijke recepten en prachtige foto’s is dan ook een perfecte manier om jezelf en je geliefden te verwennen en sterker en gelukkiger in het leven te laten staan.
The making of…
Goede recepten maken, is een proces dat voortdurend in evolutie is. Een jaar lang werkt Pascale Naessens aan haar recepten. Ze test en experimenteert, verfijnt en stuurt bij tot ze helemaal perfect zijn. In het voorjaar, wanneer het licht het mooist is volgen twee maanden van intensieve foto-opnames. Dan sluit Pascale zich volledig af van de wereld, dan leeft ze in haar bubbel en heeft ze enkel aandacht voor het boek. “Het is voor mij echt een creatief proces. Iets dat niet in mijn hoofd zit, maar in mijn buik. Ik word er ontzettend blij van.” Per week zijn er één tot twee fotoshoots. Niet alleen de gerechten moeten dan tot in het detail uitgewerkt zijn, maar ook de styling krijgt stilaan vorm. Enkel Pascale en haar vaste fotografe, Roos Mestdagh zijn aanwezig tijdens de fotosessies. Het is altijd spannend omdat Pascale het eindresultaat op voorhand niet helemaal in haar hoofd heeft. Ze weet uiteraard welke richting ze uit wil, maar ze wil ook tot op het laatste moment creatief kunnen zijn, weliswaar binnen de krijtlijnen die ze vooropstelt. Voor Ik eet zo graag waren dat bruine natuurlijke tinten en hout, rotan, groene bladeren en haar nieuwe blauwe keramiek.
Pascale Naessens: “Elke ochtend ben ik dan een beetje zenuwachtig. Ik vind het ontzettend spannend… Wat zal het vandaag worden? Kan ik het nog wel? En ’s avonds volgt dan dat gelukzalige gevoel en de ontlading! Maar het allerleukste moment blijft voor mij het samenstellen van het boek. Dan kan ik eindelijk de puzzelstukjes samenbrengen en mijn verhaal vertellen.”
Roos Mestdagh: “Ik werk al jaren samen met Pascale. We begrijpen elkaar zonder woorden. Het is telkens heel persoonlijk, gefocust en intens samenwerken. We doen ook alles met zijn twee. En dan bedoel ik ook alles. Pascale doet zelf de boodschappen, bereidt alle gerechten à la minute van A tot Z voor en ze doet de styling van de foto’s. Pascale is dus niet enkel auteur. Ze is tegelijkertijd ook designer, chef, stylist, model, make-up artist en soms zelfs ook afwasser.”
Meer informatie: www.lannoo.com
Uitvoering: Hardback | Genre: Kookboek| ISBN 9789401479783 | 224 pagina’s | € 25,99 | Auteur: Pascale Naessens | Uitgeverij: Lannoo | www.lannoo.com